Hunden av Anette V. Heiberg

När den här boken damp ner i brevlådan ville 3-åringen genast att jag skulle läsa den. Men nä, jag sa att det får storasyster (7år) göra när hon kommer hem. Så när hon kom hem från skolan slog vi oss ner i soffan och så läste hon högt för oss.

Hur mysigt är det inte att ens barn numera kan läsa för en? 😍

Den här boken är fantastiskt rolig! Det tyckte vi alla tre. Farmor har fått en ny hund som hon vill att Milla ska säga hej till. Men Milla tycker att den är läskigt lik ett lejon. Men farmor bara skrattar åt hennes rädsla – så klart det är en hund, säger hon. Hunden heter Ludo och den är lite väl intresserad av fågeln och den skrämmer skiten ur brevbäraren. Som tur är kommer brevbäraren med ett paket och i det ligger farmors glasögon. När hon sätter på sig dem blir hon livrädd. Det är ju ett lejon! Men var är då farmors hund? Svaret får vi på sista sidan…

Oj, vad vi skrattade tillsammans åt den här boken. Jag är så imponerad över hur man med så få sidor och så lite text lyckas få ihop en hel historia. Dottern läste hela utan svårigheter och det är en fantastisk känsla att se hennes glädje över att få läsa en bok för lillebror och mig, helt utan hjälp. En bok som dessutom är så rolig. Det har gjort att hon nu tar sig an svårare böcker och tragglar igenom långa, svåra ord och textfyllda sidor.

Den här boken vill jag verkligen rekommendera till nybörjarläsare. Eller som en barnbok för mindre barn – för den funkade precis lika bra för 3-åringen.

Recex från Triumf förlag.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s