Pruttresan – Sagan genom landet Inuti av Lillian Ericsson

När den här boken låg i brevlådan tittade min 7-åriga dotter på den med skräckblandad förtjusning. Hon är lite äckelmagad när det gäller kroppsdofter, men samtidigt är det liiite roligt med fisar. När vi skulle läsa den tillsammans hade hon redan bläddrat igenom och lyckats läsa en del. Nyfikenheten vann. 😄

Den här boken är både rolig och informativ. Jag gillar att man ibland måste vända på boken – det bidrar till läsupplevelsen. Både 7-åringen och 3-åringen tittade fascinerat på Tugga när hon gjorde resan i Landet inuti. Roligast tyckte de så klart var när hon hoppade fallskärm i slutet.

Jag ska erkänna att jag inte kan allt som händer under matens väg, så det var minst lika roligt och lärorikt för mig att läsa. Vi satt och läste den här utomhus och jag funderade på vad grannarna tyckte om vårt bokval. 😄 De kanske också fick lära sig något nytt?

Återigen en barnbok som lär ut något samtidigt som det ger en mysig lässtund. Vår 7-åring frågar alltid en miljon frågor om precis allt så den här typen av böcker passar henne perfekt. Så många bra barnböcker det finns!

Recex från Triumf förlag

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s