Selma och pappa av Katja Tydén

Jag var i valet och kvalet om jag skulle läsa den här för dottern eller ej. Till slut bestämde jag mig för att nej, det är nog bäst att inte läsa den. Hon är inne i en period då hon tänker mycket på döden och är rädd att alla hon känner kommer dö någon gång. Jag vet inte om det är rätt val eller inte, men att läsa den här skulle trigga igång hennes tankar ännu mer.

Selmas pappa har cancer och får ofta åka till sjukhuset och få starka mediciner som gör att han tappar håret och blir trött. Men ibland är han precis som vanligt och då pratar de om att bygga en lekstuga som hon har drömt om så länge.

Det är en väldigt fint berättad historia ur 7-åriga Selmas perspektiv. Man ser sjukdomen ur ett barns perspektiv – hur man är ledsen och rädd ibland och hur det är vanlig vardag ibland. Precis så som det är i verkligheten.

Jag tror att det här är en jättebra bok att läsa för barn som är i Selmas situation. Boken slutar lyckligt, ska kanske tilläggas. Min morfar drabbades av cancer när jag var 8 år och jag tror att en sådan här bok hade kunnat hjälpa mig förstå lite mer vad som egentligen pågick.

Mycket läsvärd, välskriven och fint berättad. Hoppfull mitt i allt det svåra.

Recex från B/Wahlströms

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s