Små stora saker av Jodi Picoult

Alltså den här boken. 👌🏻Den höll mig vaken alldeles för länge i går och sedan fortsatte jag läsa så fort jag stigit upp i dag. Vilken läsupplevelse!

Ruth har jobbat som barnmorska i över 20 år när de nyblivna föräldrarna Turk och Brit, som är vit maktanhängare, säger till att ingen afroamerikansk person får röra deras nyfödda son Davis. Ruths chef sätter en post it i journalen att ingen afroamerikansk personal får vårda Davis. Vid ett akut tillfälle lämnas Ruth ensam med honom och när Davis slutar andas sätter hon ändå igång med att försöka få liv i honom igen. Men barnet dör och Ruth anklagas för mord. Under rättegången försvaras hon av den vita advokaten Kennedy. Hon tror att hon är fördomsfri och öppen, men genom att sätta sig in i Ruths fall inser hon att hon har inte har haft en aning.

Boken berättas ur Ruths, Kennedys och Turks synvinkel, vilket gör att man får tillbakablickar från deras liv och vad som har format dem. Det är en oerhört stark berättelse som berör och ger en tankeställare. Jodi Picoult är en mästare på det där att kunna skildra en historia från flera olika perspektiv och på så vis ge större förståelse. Det här är tredje boken av henne som jag läser och jag inser att jag verkligen måste läsa mer av henne.

Det känns nästan lite futtigt att skriva ner sin egna tankar kring den här boken, särskilt efter att ha läst författarens efterord om varför hon skrev den. Det är en viktig bok som lämnar efter en massa tankar. En stark läsupplevelse som jag varmt rekommenderar vidare. Läs! Den ska tydligen bli film också och det är definitivt en film jag vill se.

Annons

3 tankar på “Små stora saker av Jodi Picoult

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s