Min mamma är en fe av Sophie Kinsella

Den här roliga och charmiga boken har jag och 7-åriga dottern skrattat oss igenom. Den var alldeles för kort – jag hade gärna läst mer. 😄

Ellas mamma är en fe, och det är även hennes moster och mormor. Ella kommer också att bli en fe när hon bli stor. Ingen utom familjen vet om det och det gäller att trolla med försiktighet så inte hemligheten avslöjas. Men Ellas mamma är inte så duktig på att trolla. Hennes besvärjelser går ofta fel vilket t.ex. kan leda till att det plötsligt står en ko i deras kök eller att det regnar chokladmjölk eller att städprylarna får liv. Men det brukar alltid lösa sig i allra sista stunden.

Som sagt, det här är en mycket rolig och läsvärd bok. Rekommenderas verkligen som kvällsläsning innan läggdags eftersom man får ligga i sängen och fnissa ihop en stund innan det är dags att sova. Och hur mysigt är det inte att få en skrattstund tillsammans innan man säger god natt? Jag fick ut lika mycket av läsningen som dottern och längtade lika mycket till kvällsläsningen som hon gjorde. Jag önskar och hoppas att det här är (eller blir) en serie. Vi läser väldigt gärna mer om Ella här hemma. Hur kul som helst!

Annons

2 tankar på “Min mamma är en fe av Sophie Kinsella

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s