Sekten som återuppstod av Mariette Lindstein

När jag hade läst ut första delen i den här trilogin ville jag inte läsa mer. Den var obehaglig och kröp in under skinnet och jag kände mig färdig. Men så kunde jag inte sluta tänka på den ändå. Vad hände sedan? Hur gick det för Sofia och de andra medlemmarna i sekten? Jag kände att jag ville ha svar på en massa frågor så det var bara att läsa vidare i serien.

Den här boken fortsätter där den andra slutade. Sofia och de andra försöker bygga upp sina liv igen samtidigt som Franz Oswald ställs inför rätta. Sofia kan inte bara släppa det hon gick igenom och bestämmer sig för att göra sin röst hörd och berätta om tiden i sekten, till Franz Oswalds stora ilska. Trots att han sitter i fängelse lyckas han styra sekten vidare och skrämma och hota Sofia. Hans tentakler verkar nå hur långt som helst och hans undersåtar gör vad som helst som han ber om. Ska Sofia någonsin kunna bli fri från sekten? Och vad händer när han kommer ut ur fängelset?

Den här boken är på sina ställen ännu hemskare än den förra. Jag fick nästan skumma en del avsnitt i slutet. Det är så himla brutalt och vidrigt.

Det här är spännande och skrämmande läsning på samma gång. Det är definitivt en bra inblick i hur en sekt fungerar, hur lätt man som människa kan fångas i en sekt. Och hur otroligt svårt, för att inte säga omöjligt, det är att ta sig ur den.

Jag har beställt hem tredje och avslutande delen som kom med ett paket i dag faktiskt. Först måste jag dock vila huvudet från Via Terras grymheter innan jag dyker in i den världen igen. Har du läst serien? Annars har du tre böcker att plöja i sommar.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s