En gång för alla av Sarah Dessen

Sommaren 2010 läste jag min första bok av Sarah Dessen – Mycket mer än så. Sedan dess har jag läst henne varje sommar och t.o.m. ivrigt hävdat ”ingen sommar utan Dessen!”. Förra sommaren kom det ingen Dessen-bok och vi vet ju alla hur förra sommaren var. Precis. Det blir ingen sommar utan Dessen! 🤷🏼‍♀️ Men som tur är kom det en ny bok den här sommaren, så vi kan pusta ut.

Louna jobbar i sin mammas mycket framgångsrika företag där de är bröllopskoordinator. Louna bär på en tragedi som gör att hon inte vill satsa på kärlek eller ens dejtande, till hennes bästa kompis sorg. Under ett bröllop tvingas hon mer eller mindre ta hand om den blivande brudens jobbiga bror Ambrose. Hon visar tydligt att han ska hålla sig på avstånd. Men de tvingas ändå umgås eftersom de börjar jobba ihop och ganska snart har de ingått ett vad som gör att båda måste gå utanför sin bekvämlighetszon. Men vem kommer att vinna vadet?

I den här boken finns alla de klassiska Dessen-tillbehören. Det är sommar, relationer, kompisar, framtidsdrömmar och förstås kärlek. Det är underhållande läsning och precis lagom lättsmält men med en dos sorg bakom. Man vet vad man får när man läser Dessen och det är det jag älskar så mycket. Hon är en mästare på att teckna karaktärer, att fånga de där små vardagliga glimtarna och naturliga dialoger. Det är väldigt amerikanskt och det känns nästan som om man är där på plats.

Min favorit är fortfarande Mycket mer än så och huvudpersonen i den, Auden, har dykt upp även i andra böcker. Så även i den här. De åker ju tom till hennes stad Colby. Det kanske är Dessens egen favorit av böckerna?

Som ni ser på omslagen är de ljuvligt pastelliga och vackra och de speglar ganska väl innehållet. Det här är YA när det är som absolut bäst och de här böckerna har en bestående plats i min bokhylla.

Har ni inte läst något av Sarah Dessen kan jag verkligen rekommendera det. Testa gärna den här senaste som är en fint berättad historia om kärlek och sorg och att våga älska igen.

Recex från Rabén&Sjögren

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s