Fuckboy Praktisk handbok i konsten att dejta av Cecilia Salamon med illustrationer av Louise Winblad

Min man tittade lite frågande på mig när han fick syn på den här boken. Men nej, det är inte läge att byta ut honom och ge mig ut i dejtingvärlden. Jag är mer än nöjd med min gubbe och det vi har.

Däremot hade jag gärna tagit hjälp av den här innan vi träffades. Eller ännu hellre – när jag var yngre och mer osäker på mig själv och mitt värde. För även om jag inte dejtat särskilt mycket i mina dagar kan jag känna igen mig när det gäller biten om förhållanden. Att försöka anpassa sig till någon man egentligen inte ens passar ihop med. Att stå ut med en massa man inte borde.

Det finns en bok och film som heter något i stil med Dumpa honom, och jag kom att tänka på den när jag läste den här. För precis som med den handlar det här om att inse sitt eget värde, att våga stå upp för sig själv och inte falla för skitstövlar. Men boken tar också upp att ingen är perfekt och att man inte kan förvänta sig perfektion – för vad är det ens? För mig var det en sak som jag upptäckte när jag träffade min man. Han tycker om mig precis som jag är. Även utan smink, i sunkiga kläder, när jag är på dåligt humör osv. Så har det inte varit innan. Då fick jag spela en roll som förväntades och vem orkar det i längden?

Det här är en både rolig och igenkännande bok med mycket träffsäkra illustrationer. För mig blev det en underhållande lässtund och jag tyckte om att författaren delade med sig så mycket om sina egna förhållanden. Det gjorde boken personlig och läsvärd.

Och som sagt, jag är inte rätt målgrupp egentligen, men hade jag varit singel hade jag definitivt plöjt och tagit till mig råden. Det finns många klokheter att ta del av här.

Recex från Bookmark förlag.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s