Handbok för superhjältar del 3: ensam av Elias & Agnes Våhlund

Det här är den tredje delen om superhjälten Röda Masken som till vardags heter Lisa. Dottern, 7 år, längtar efter nästa del så fort vi läst ut den senaste. Hon blir alltid helt lyrisk när jag kommer hem med en ny del i serien.

I den här delen fortsätter Lisa lära sig superkrafter samtidigt som hon räddar staden från skurkar. Hon fyller stadens fängelse med skurkar, till Chefens stora ilska. När en värdefull myntsamling ska ställas ut i staden misslyckas tjuvarna med att stjäla den. Chefen och hans undersåtar drar på sig vargmasker och kidnappar borgmästaren. Och så utmanar han Röda Masken att rädda henne. Och med denna cliff hanger lämnas vi att invänta fjärde delen i serien.

Den här delen är lika skickligt och snyggt tecknad som tidigare. Jag älskar att läsa högt ur dem för barnen, även om minstingen alltid somnar när vi läser. Dottern lyssnar däremot spänt och förväntansfullt.

Förutom en spännande historia har böckerna ett djup. I den här delen sörjer Lisa att hon inte har några vänner. Hon undrar hur man hittar nya vänner. Men i slutet av boken får hon faktiskt en vän, en vän som ska hjälpa henne att rädda borgmästaren.

Jag måste säga att jag som vuxen gillar den här serien lika mycket som barnen. Jag kan skylla på att jag lånar hem böckerna till dem, men egentligen vill jag läsa lika mycket som de vill. Nu längtar vi efter nästa del!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s