Törst av Andreas Ek

Ojojoj… Jag sträckläste den här boken i går för den gick verkligen inte att lägga ifrån sig. Spännande och högt tempo från början till slut. Och läskigt… Väldigt, väldigt läskigt.

Eftersom det här är andra delen får vi återigen möta polisen Erik och de andra efter virusutbrottet i Sverige. De upptäcker att de smittade förändras och det blir nya spelregler. De förändrade kommer bara ut på natten, men då är de farligare och mer blodtörstiga än någonsin. För Erik och alla andra icke smittade blir kampen för överlevnad minst sagt tuff.

Gillar man spännande böcker är den här och första delen ett måste att läsa. Det här är egentligen snäppet för brutalt och rått för min del, men det gick bara inte att låta bli att läsa. Maken läste först och vi delar absolut inte boksmak, så det är kul att kunna dela den här läsupplevelsen. Och skräcken den ger. 😄 Det var inte direkt härligt att gå och lägga sig direkt efter att jag hade läst ut den. Med ett mörkt hus och öppet sovrumsfönster. Den här boken stannar kvar i tankarna efteråt.

Den här boken har ett bra driv, är välskriven och mycket filmiskt berättad. Den påminner ibland lite om filmen I am legend och jag tror att den här boken skulle bli en väldigt bra film också. Det är mycket läskigare när handlingen utspelar sig här i Sverige. Känner man till Stockholm väl är det nog ännu lättare att se allt framför sig.

Som sagt, missa inte dessa två böcker! Läs och bli skrämd.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s