30 dejter på 30 dagar av Sarah Title

Den här boken lämnade mig med något kluvna tankar. Gillade jag eller inte? Det var mysig och rätt underhållande läsning, men… Och det är det där lilla ordet ”men” som dyker upp här.

Boken berättas av två olika personer. Det är Bernie som jobbar som bibliotekarie på ett bibliotek i San Fransisco, och det är Colin som jobbar som journalist på en trendig nättidning i samma stad. Av misstag blir Bernie känd då någon fångat henne på bild och hennes ansikte blir en symbol för den Ogillande bibliotekarien. Plötsligt blir hon igenkänd överallt och det är där Colin kommer in i bilden. Han slåss med en kollega om att få behålla jobbet och kläcker en idé om att hon ”den odejtbara” ska gå på 30 dejter på 30 dagar. Efter en del funderande går hon med på det och tidningen bekostar en make over och det visar sig att hon ju är riktigt snygg där under sina fula kläder och fula hår. Med en ordentlig bh, ny frisör och en lektion i smink ska hon gå på dessa dejter som Colin fixar och sedan skriver om i tidningen.

Ja, och det är just det där med att hon måste göra sig snygg som känns så hopplöst omodernt och lite trist. Colin blir förtjust i henne när han ser henne omgjord och just det kan man räkna ut på förhand.

Jag vet inte riktigt. Det blir så småningom lite roligt och underhållande, särskilt när hon är ute på dejterna. Och hon själv är en väldigt rolig tjej med skinn på näsan. Men det där med att hon måste göra om hela sig själv för att duga – det skaver i mig hela läsningen igenom.

Så ett nja till den här boken. Hade hon fått skippa make overn och bara vara sig själv hade det varit riktigt charmig och rolig läsning takt igenom. Nu blir det kluvet och jag både gillar och inte gillar den här boken.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s