Texas och Vegas – Försvunnen av Sofie Borg med illustrationer av Lovisa Blomberg

Den här fina och mysiga boken läste jag som kvällsbok för min 7-åriga dotter och vi tyckte väldigt mycket om den båda två.

Texas och Vegas är bröder och när det är sommarfest i byn vill Vegas åka pariserhjulet flest gånger av alla. När Texas går iväg för att köpa sockervadd försvinner Vegas. De hittar hans jacka, som är torr trots att det börjat regna. Var är han? Inte ens polishunden lyckas spåra honom. Och snart är det mörkt ute.

Både dottern och jag tyckte det var spännande läsning. Vi försökte båda två lista ut vad som hade hänt och mot slutet fick vi ihop pusslet.

Jag gillar när man kan läsa en hel bok som kvällssaga. Det var faktiskt en helt perfekt bok för det. Lagom med text och bild som harmonierade fint och en story som visserligen var spännande, men där lösningen kom i slutet så att man kan slå igen boken och vara nöjd med läsningen. Lite extra roligt var det att vi var på Liseberg strax efter läsningen och att vi då åkte Lisebergshjulet. Det var första gången för dottern och hon kunde direkt relatera till boken. Där fortsatte bokdiskussionen och sådant gillar jag med böcker. Tummen upp för det! 👍🏻

Jag har inte läst den för min 3-åring än, men jag tror den skulle funka fint för honom också. Särskilt när han nu också kan koppla det till Lisebergshjulet.

Recex från författaren

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s