Med hälsing från Båstad av Jenny Fagerlund

Den här boken läste jag på stranden i Haverdal och det var en väldigt passande läsplats eftersom handlingen utspelade sig vid samma kust.

Linda har fått ett nytt jobb på ett livsstilsmagasin i London och gör sig redo för flytten. Men precis innan flytten får hon veta att jobbet inte blir av. Eftersom hon skäms och inte vill berätta sanningen bestämmer hon sig för att ”gömma sig” ett tag. Hon åker till mostern i Båstad, en moster hon knappt känner och som hennes föräldrar har brutit kontakten med. De enda som vet sanningen är hennes bästa vän och pojkvännen Frank, och han verkar nästan skämmas över hennes situation mer än vad hon själv gör. I Båstad försöker hon upprätthålla fasaden samtidigt som hon lär känna sin moster och deras familjehistoria.

Det här är underhållande läsning och jag gillar verkligen Linda. Hon är rolig att följa även om jag inte alls förstår behovet av att låtsas vara i London och ha ett fint jobb. Men hennes situation gör det onekligen till en rolig historia, särskilt när det dyker upp folk i Båstad som tror att hon är i London. Allt hon råkar ut för där i kombination med att hennes familjehistoria kommer fram, gör den här boken till alldeles perfekt underhållning.

Samtidigt som det är lättsam läsning är det också en tankeväckare. Linda har fullt sjå med att lägga ut bilder på Instagram där det ska se ut som om hon lever ett flådigt liv i London. Allt för att imponera på personer hon egentligen inte bryr sig om. Och samma tema återfinns i den dolda familjehistorian. Är det viktigare vad andra tycker än att må bra själv?

En välskriven, underhållande och lättsam bok med en djupare underton. Rekommenderas verkligen!

Recex från Norstedts förlag

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s