Falska vänner av Jane Harper

Förra året läste jag Hetta av samma författare, en bok som egentligen var för läskig för mig men som jag valde att läsa för att den utspelade sig i favoritlandet Australien. Den lockade att läsa mer av författaren så den här var given på läslistan.

Här möter vi åter Aaron Falk i ett fall av en försvunnen kvinna i Australiens ödemark. Hon och fyra andra kvinnor har gett sig ut i ödemarken i företagets önskan om teambuilding. Men ganska snart går de vilse och när de väl hittar tillbaka är det utan Alice och det är många frågetecken kring vad som egentligen har hänt. Alice var Aaron Falks hemliga kontakt på företaget och bidrog med dokument i ett försök att sätta dit företaget och frågan är om hon blev påkommen? Aaron Falk börjar nysta i fallet men tiden går och Alice är kvar någonstans ute i vildmarken.

Boken skildras med återblickar från kvinnornas vandring parallellt med nutiden där Falk och hans kollegor försöker få fram sanningen. Det är väldigt spännande läsning och den här gången är det mer ”lagom” spännande. Och jag lyckas inte lista ut vad som hänt förrän allt har berättats, vilket jag gillar. Jag gillar att få klura och fundera på egen hand och ännu bättre blir det när sanningen uppdagas först i slutet. Och precis så är det här.

Den här boken är faktiskt snäppet bättre än den förra och jag hoppas så klart på att det kommer fler böcker i serien. Jag ska definitivt hålla utkik efter det.

2 tankar på “Falska vänner av Jane Harper

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s