TigerLily tidig vårblomning av Iren Rinmad

Den här boken lockade mig eftersom den utspelar sig i New York. Efter att ha varit där, min absoluta drömresa, är det så kul att faktiskt kunna se det framför sig när karaktärer i böcker promenerar där jag har varit. Det känns mer verkligt då.

I den här boken möter vi TigerLily som bor och jobbar i New York. Hon har ett rätt stressigt och ytligt jobb inom modevärlden, och inombords längtar hennes själ efter något annat.

Den här boken är skriven på ett så annorlunda sätt och jag försökte hitta ett ord att beskriva det, vilket jag inte lyckades med. Det är högt tempo, mycket energi och liksom flytande. Lite som att hoppa från tanke till tanke. I början tog det lite tid för mig att hitta rytmen i språket, men det blev lättare en bit in i boken. Och sättet att skriva lyfter fram texten. De passar ihop.

Det här handlar mycket om att hitta sig själv och sitt kall, att blicka inåt. TigerLily är en sökare och hon är inte främmande för att kasta sig iväg i jakten på den. Jag brukade älska att läsa sådana här böcker, men på senaste tiden är det som om min hjärna inte är mottaglig. För mig blir det här inte så djupt som jag hade hoppats. Men jag känner som sagt att det förmodligen är fel tid för mig att läsa den här. Jag har en vän som jag ska ge den här boken till, och jag är helt säker på att hon kommer att älska den.

För mig stannar det vid en trevlig lässtund och en återblick till ett fantastiskt New York. Och det är ju inte fel det heller. Gillar man böcker om sökande och med ett djup kan jag rekommendera den här.

Recex från författaren

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s