Kaj lär sig rida av Katarina Ekstedt och Thomas Olsson

Det här är en jättehärlig bok om att börja rida. 🐴 Jag har läst den för både 7-åringen och 3,5-åringen och båda gillade den mycket.

Den handlar om Kaj som börjar på ridskola. Där får han lära sig att först sköta om hästen, med alla olika borstar. Sedan är det dags att rida och det kan vara både svårt och lite läskigt. Särskilt när det är dags för hoppning. Förutom ridning och hästskötsel råkar han ut för bajsattacker, spöken på logen och ström i staketet.

Jag gillar att det är så informativt. Barnen lär sig massor om hästar och ridning förutom att de får en underhållande lässtund. Den gamla hästtjejen i mig gillar det här väldigt mycket. 👍🏻 Det är en helt perfekt bok om man ska börja rida, eller om man helt enkelt bara gillar djur.

Det här är tydligen en serie om Kaj där han lär sig olika nya saker. Det kan vara svårt i början men blir roligt till slut. En viktig lärdom. Eftersom dottern kämpar med att lära sig simma kanske vi ska läsa just den om simning för lite pepp.

Fantastiska illustrationer var det i boken också! Vi gillade verkligen dem. Många detaljer och många att titta på och diskutera kring. Den här boken vill vi verkligen rekommendera vidare.

Recex från Tukan förlag.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s