Ester Tagg och den flygande holländaren av Linn Åslund med illustrationer av Rebecka Helmersson

Enligt dottern (7 år) är det här världens bästa bok. 😊 Och eftersom det ska bli tre böcker om Ester Tagg har vi alltså två till att se fram emot senare.

Boken handlar om Ester Tagg som bor på barnhem sedan hon var bara en bebis. På barnhemmet bor man tills man fyller 10 år då man får börja jobba på fabriken. En dag får hon se i tidningen att ett flygande piratskepp ska komma till stan och det ser precis likadant ut som på en lapp hon har. En lapp som är en skattkarta och det enda som finns kvar av hennes föräldrar. Hon vet att hon måste få se det i verkligheten för tänk om hennes föräldrar är där. Det blir början på ett riktigt äventyr för henne.

Den här boken gav mig en knäpp på näsan för när piratskeppets kapten kom fram visade det sig vara en kvinna. Jag hade inte ens tänkt tanken att det kunde vara en kvinna så där blev jag positivt överraskad. Dottern som inte än har så färgade glasögon reagerade inte alls på det. För henne är det helt naturligt med en kvinnlig piratkapten.

Sedan råkar Ester Tagg ut för spännande äventyr och får en ledtråd om sina föräldrar. Hon är modig och tuff och dottern tycker att hon är supercool. Hon ville läsa om boken igen så fort vi hade läst ut den.

Nu ser vi fram emot och längtar efter fler delar om Ester Tagg. Och så passar vi på att tipsa andra om den här boken. Läsålder 6-9 år står det om boken och det tror jag kan stämma bra.

Måste ju också tillägga att illustrationerna är helt fantastiska. Stilen harmonierar väldigt fint med handlingen i boken.

Recex från Rabén & Sjögren.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s