Mordön av Camilla Lagerqvist

Den här boken riktar sig mot åldern 9-12 år, men jag som definitivt är äldre än målåldern tyckte att den var riktigt läskig. På ett bra sätt läskig.

Ellie 12 år är hos sin mormor och morfar över sommarlovet. Där lär hon känna jämnårige Karzan. Han berättar för henne om Mordön, hur en ung kvinna mördades i huset ute på ön. Och att hennes man och deras lilla dotter försvann spårlöst i samband med det och att ingen har sett dem sedan dess. Det finns en blodfläck kvar i huset och Elin blir nyfiken när hon hör det. En natt bestämmer de sig för att ta en båt och bege sig till ön för att undersöka huset. Men någon är i huset och plötsligt känner de sig båda två iakttagna.

Det här känns lite som en sådan där spökhistoria man brukade berätta kompisar emellan när man var yngre. Jag hade älskat den här boken när jag var yngre. Den är precis lagom spännande och läskig.

När jag jobbade som skolbibliotekarie frågade många elever efter just läskiga och spännande böcker och den här hade jag lätt satt i händerna även på mina högstadieelever. Jag tror den hade funkat fint för åtminstone år 7 och 8. Den är välskriven och med ett bra driv och tempo. Och precis som sig bör löser sig allt fint i slutet. Det tycker jag är viktigt när det gäller sådana här böcker.

Så, lästips nu inför hösten till äldre barn som vill ha spännande och relativt lättlästa böcker.

Recex från B.Wahlströms.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s