Vems bajs? av Sarah Watson och Emma Emma Jansson

När den här boken landade i vår brevlåda blev båda mina barn, 3,5 och 7 år, helt lyriska. De hade den förra boken i färskt minne. Den här gången kunde dottern läsa hela boken högt för lillebror och mig. Så lyxigt att ha läsande barn som kan läsa högt för en. 😍

Förra boken handlade om fotspår och den här gången handlar det om djurens bajs. Med fantastiskt fint illustrerade sidor får vi följa med på en tur genom skogen där vi får gissa vem som lämnat bajs efter sig. Precis som i förra boken är det inte alltid de vanligaste djuren det handlar om och det gillar jag. Vår svenska skog kryllar ju av olika djurarter och det känns fint att uppmärksamma.

Varje sida i den här boken är som ett eget litet äventyr med massa spännande att peka på och titta efter. Texten på rim är skön att läsa och funkade finfint för dottern att läsa. Och så fort vi hade läst och tittat färdigt sprang lillebror och hämtade den förra boken så vi kunde läsa även den igen. Det är ett bra betyg!

Alltså, jag älskar verkligen de här böckerna. Vi bor bara ett kvarter från skogen och är ofta där och går och de här böckerna känns så självklara på något sätt. Vi kollar ju alltid på spår och ja, djurens bajs för att prata om vilka djur som varit där innan oss. De här böckerna passar jättebra för vår familj.

Jag vill varmt rekommendera båda böckerna – kanske som fin present? De passar ju fint för båda mina barn så jag tror åldern 3-9 år är perfekt. Fast å andra sidan gillar ju jag dem också så man kanske inte ens behöver sätta en åldersgräns. 😊

Recex från Triumf förlag.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s