Ökad livsglädje genom tacksamhet av Patricia Tudor-Sandahl

Den här otroligt fina boken har jag jobbat med ett tag. Det är ju ingen bok man läser, snarare en som man skriver i och då gärna varje dag.

Det visade sig vara mycket svårare än jag trodde, det här med att öva på tacksamhet. Jag känner att jag ÄR tacksam över mitt liv och min familj, men det är svårt att stanna upp och fundera och känna efter den där tacksamheten.

Tanken är att man ska läsa igenom vad man ska fokusera på antingen kvällen innan eller på morgonen. Sedan sätter man sig ner en stund på kvällen och fyller i hur det gick, en reflektion samt 5 saker man är tacksam för. Antingen kan man följa ordningen i boken eller plocka lite vad man känner passar. Någon dag skulle man t.ex. ta en promenad och för att det skulle funka valde jag det en dag då jag också hann ta denna promenad. Jag har inte fyllt i varje dag, men lite då och då. Ibland har jag bara reflekterat utan att skriva ner. Klart är i alla fall att det har skapat en medvetenhet hos mig. Jag försöker börja dagen med att känna tacksamhet över att en ny dag är här och inför vad som väntar, och så avslutar jag med att tacka för dagen som varit. Riktigt skön känsla faktiskt som jag tror påverkar ens humör och inställning till livet i stort.

Det finns ytterligare två böcker i den här serien men jag har valt att fokusera på en i taget. Att skriva i tre olika böcker varje dag tror jag bara motverkar syftet. Men jag tror jag ska fortsätta lite till med min tacksamhetsbok innan jag testar någon av de andra.

Eftersom böckerna har så otroligt fin design (av Lotta Kühlhorn) ) tycker jag de är fina böcker att ge bort i present. Eller varför inte som present till sig själv? De pryder verkligen sin plats i bokhyllan.

Recex från Libris förlag

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s