Mulle på ridskolan av Lena Furberg

Den här köpte jag på bokmässan till 7-åriga dottern. Jag växte upp med tidningen Min Häst och Mulle och alla andra tecknade serier av Lena Furberg och förra året köpte jag den första Mulle-boken som både dottern och jag älskade. Så på årets bokmässa köpte jag så klart den här och en till bok om Mulle och fick dem signerade.

Den här gången får Mulle vara med på ridskola en vecka eftersom en av ponnysarna där har blivit halt. Och det är verkligen tur att Mulle kommer dit för han upptäcker att han har massor att lära de stackars ovetande ridskoleponnyerna. Han lär dem t.ex. att man kan göra en egen swimmingpool i boxen med den automatiska vattenkoppen. När de rider ute måste de ständigt vara beredda på sabeltandade tigrar, krokodiler eller skallerormar. Och de där bokstäverna på ridhusets väggar har ju helt andra betydelser än vad människorna har lurat i dem. Ja, det är tur att Mulle kommer dit och lär dem. När veckan är över och det är dags för Mulle att åka hem gråter alla barnen för de har haft den roligaste veckan någonsin, men ridläraren suckar lättat i tysthet.

Alltså åh! Så himla rolig den här boken är! Om man har barn som gillar hästar är det nästan ett måste att introducera dem för Mulle och hans finurligheter. Och jag skulle vilja säga att boken funkar precis lika bra för oss vuxna som följt Mulle i så många år. Jag skrattade högt flera gånger under läsningen. Dottern tycker att han är busig och hon tyckte det var jättekul när barnen flög över hästen i stället för att sitta still på den. Vi fnissade förtjust genom hela boken.

Den här boken var faktiskt snäppet roligare än den första. Det finns ingen som tecknar hästar som Lena Furberg. Hon har ett så speciellt sätt som gör att alla hästar ser så snälla och härliga ut. Det är så mycket hjärta och själ i hennes hästar och hon lyckas verkligen få fram det som gör just hästar så speciella. Jag blir glad när jag ser hennes hästar.

Så – boktips till alla hästvänner oavsett ålder. Och missa inte de andra Mulle-böckerna! Vi har som sagt ytterligare en att läsa och det ser vi fram emot.

Annons

2 tankar på “Mulle på ridskolan av Lena Furberg

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s