Rekordskolan – vägen dit av A.K. Björnsdotter Sääf

Den här boken har ett väldigt snyggt omslag som är lite svårt att få med på bild. Det blänker och skimrar väldigt tjusigt om den. Dottern, 7 år, och jag läste den tillsammans och när vi läst sista sidan sammanfattade hon med att den var ”suuuuperbra”. Ett rätt fint betyg. 😊

Boken handlar, precis som titeln avslöjar, om rekordskolan som ligger på en avlägsen ö ute i havet. För att bli antagen dit måste man kunna slå världsrekord i något. Silje, Rurik och Kostas är 9 år och är alla tre bäst på något men har också gemensamt att de känner att de inte riktigt passar in, att de inte har så många vänner. När de kommer till skolan känner de alla tre att de kommit rätt, men det finns vissa saker som inte är lika roliga.

Och slutet! Aaargh… Vilken cliff hanger! Både dottern och jag sa direkt att andra delen måste komma väldigt snart så vi får veta hur det går. För med det slutet vill man ha nästa bok omgående.

Handlingen gjorde att jag fick lite vibbar av Harry Potter. Gemensamma nämnare är att bo på skolan, olika elevhem, speciella förmågor, vänskap och spänning. Jag tror den här serien har möjlighet att utvecklas till något bra. Hon gillade den just för att den handlade mycket om vänskap. Hon tyckte om att de som inte hade så många vänner lärde känna vänner när de kom till skolan. Och så tyckte hon att den var väldigt spännande.

Nu läste jag högt för dottern eftersom hon tycker det är mysigt, annars hade hon fixat att läsa den på egen hand. Alldeles lagom med text, och med bilder ibland. Den hade funkat perfekt att läsa själv.

Tips om man vill ha en serie med äventyr och spänning. Eftersom barnen i boken är 9 år skulle jag rekommendera det som läsålder, plus minus några år både uppåt och nedåt.

Recex från Triumf förlag

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s