Den du älskar av Jennifer Weiner

Jag kände för att läsa något lättsmält, charmigt och med lite romantik. Och allt det hittade jag i den här boken som jag har sträckläst för att hinna läsa klart innan den ska tillbaka till bibblan i eftermiddag.

Boken handlar om Rachel och Andy och deras kärlekshistoria som egentligen börjar redan vid 8 års ålder. Rachel som föddes med hjärtproblem ligger inlagd på sjukhus och smiter ner till akuten för att hitta på något roligare att göra. Där sitter Andy helt ensam med en bruten arm. Flera år senare möts de igen och inleder då en kärlekshistoria. De bor långt ifrån varandra men kärleken består. Genom åren förlorar de varandra, för att senare återuppta relationen på nytt.

Det här är som sagt lättsmält och underhållande läsning med romantik som stundtals blir hett. Vi får följa Rachel och Andy genom hela deras liv, berättat ur bådas synvinkel. Andy växer upp med sin ensamstående mamma i ett tufft kvarter, med dålig ekonomi och ärvda kläder. Han får kämpa sig uppåt och framåt i livet. Rachel växer upp i ett hem där inget saknas, men med en viss känsla av utanförskap pga sitt hjärtproblem och långa sjukhusvistelser. Några specifika händelser ger henne perspektiv att ändra bana från sitt priviligierade liv och ägna sitt yrkesverksamma liv till att hjälpa folk i behov. Och däremellan får vi följa deras liv både tillsammans som par och isär och ihop med andra.

Ibland tycker jag att deras liv snabbspolas lite väl mycket och att det blir ytligt, men längre in i boken blir det djupare och mer intressant. Man får verkligen veta vem de är, vad de vill och se dem utvecklas i sina liv. Och det är ju kärleken dem emellan man vill uppleva och man sitter ju där och hejar och hoppas på att det ska bli de två till slut.

Jag tyckte att den här boken ger lite vibbar från ”En dag”. De påminner lite om varandra i tema och upplägg.

Är man sugen på lite skön romantisk läsning nu i höstmörkret kan jag rekommendera den här boken. Den var precis vad min trötta hjärna kände för att läsa just nu. Ett perfekt höstmörker-val helt enkelt.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s