10 platser du måste besöka efter min död av Karin Wallén

Jag älskar att resa och att få upptäcka nya platser och därför lockade den här boken mig. Den handlar nämligen just om att resa.

Mia Lindell ger sig av på en resa till flera olika länder i Asien. I den noggrant planerade packningen finns en lista på nio uppdrag som hon ska bocka av under resans gång. En lista som hon fått av hennes vän, efter hennes död. Hon är egentligen inte särskilt sugen, och flera av sakerna på listan känner hon direkt motvilja inför. Men resan öppnar många stängda dörrar och gömda sanningar från hennes barndom kommer upp till ytan. Der blir en minst sagt omvälvande resa.

Jag har aldrig rest i Asien, men efter att ha läst den här boken känns det nästan som om jag har varit där. Miljöbeskrivningar, dofter, människor, ljud och känslan från de olika platserna sitter perfekt. Det känns som om man är där med Mia under resan.

Det här är väldigt trevlig och mysig läsning. Mia genomgår en stor förändring under resan då hon får många pusselbitar till saker hon undrat över från sin barndom. Och hon får jobba med t.ex. sin rädsla för vatten, som även den kommer från en händelse i barndomen. Det är just det där med barndomen och vad som egentligen hände som är en drivande och återkommande faktor i boken. Som läsare vet man inte mer än Mia och precis som hon vill man ha svar på frågorna.

Jag gillade den här boken. Det var lättsam och underhållande läsning med härliga miljöbeskrivningar. Att den avslutades i mitt absoluta favoritland Australien gav pluspoäng. Jag älskar ju allt med Australien, även böcker som utspelas där. 😊

Gillar man böcker om resor, att söka lyckan och att finna sig själv är den här ett hett tips.

Recex från Storytel.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s