Lejonet från Norden och Flickan som inte ville bli drottning av Andréas Sjölander

”Det här är ju del 1 och del 2”, sa 7-åriga dottern när vi hade läste de här två böckerna. Och det har hon ju faktiskt lite rätt i för Gustav II Adolf var pappa till Kristina och hennes bok tar vid där hans slutar, i och med hans död.

Dottern är väldigt förtjust i de här böckerna om Sveriges kungar och drottningar. De är roliga och lättlästa, samtidigt som de ger kunskap om vår historia. Illustrationerna är också ofta väldigt roligt gjorda och min 3,5-åring tycker väldigt mycket om just dessa illustrationer. Det finns ju så många lustiga gubbar och detaljer att peka och titta på.

Varje gång vi läser en bon ur serien startar en massa frågor från 7-åringen. Det här med tidsuppfattningen är ju lite svårt, men hon tycker det är fascinerande när man berättar om vad som hände för flera hundra år sedan. I de här böckerna finns också fakta om 1600-talet i slutet. Framför allt om hur det var att vara barn på 1600-talet och det tyckte dottern var väldigt intressant. Och konstigt. För det skiljer sig en del mellan att vara barn nu mot då.

Jag har rekommenderat tidigare böcker ur den här serien och jag kan bara fortsätta att göra samma sak med dessa. De är så himla läsvärda och fina. Perfekta böcker för frågvisa 7-åringar och för föräldrar som behöver friska upp sina kunskaper. 😊 Det var extra kul att läsa om Gustav II Adolf just nu eftersom han har en alldeles egen dag snart – 6 november. Jag har haft dålig koll på varför han har det, eller ens vem han är, men nu har jag faktiskt lite koll. 👍🏻

Den ena boken är recex från Boksmart, den andra har jag köpt

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s