Musse & Helium mysteriet med hålet i väggen av Camilla Brinck

Den här boken tyckte både jag och 7-åriga dottern var väldigt spännande. Äventyr, magi och mysterium – precis allt som behövs för att dottern ska lovsjunga en bok.

Boken handlar om mössen Musse och Helium som har hamnat hemma hos en tjej som heter Camilla, men de vet inte hur de kom dit. En dag upptäcker de ett hål i väggen och när de sugs ner i det hamnar de i Djurriket. Där börjar minst sagt ett äventyr och de får veta att de egentligen är en prins och prinsessa. För varje gång de kommer dit får de veta alltmer och snart måste de göra sig redo för ett farligt uppdrag. De måste hitta Guldosten.

Som tur är kommer det en fortsättning, för boken slutar när det är som mest spännande. Dottern längtar efter fortsättningen och även jag som vuxen uppskattade berättelsen och vill gärna veta mer om mössens äventyr.

Illustrationerna är sådär vackert magiska och vissa lite läskiga, fast på ett lagom sätt. De bidrar verkligen till läsupplevelsen.

Boken är klassiskt uppbyggd med talande djur, magi, äventyr och ett uppdrag som måste slutföras för att rädda världen. Det är ett vinnande koncept, helt klart. Jag läste den högt för dottern och den funkade väldigt bra för det, särskilt som kvällssaga med lagom långa kapitel. Jag tror den skulle funka fint för även något yngre barn och även för äldre som kan läsa den på egen hand. Det är definitivt en bok vi vill rekommendera vidare.

Och nu väntar vi som sagt med spänning på fortsättningen…

Recex från B.Wahlströms

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s