PS. Jag gillar dig fortfarande av Jenny Han

Det här är den andra delen i serien om Lara Jean Song Covey och hennes härliga familj och vänner. Jag gjorde misstaget att se Netflix-filmen som visade sig vara baserad på första OCH en bit av andra boken så i början av den här boken kände jag mig lite förvirrad och blandade ihop bok och film. Filmen ska man alltså se efteråt, när man läst alla tre böckerna, för att få allra bästa läsupplevelse.

I första delen fick vi följa Lara Jean i spåren av att hennes fem hemliga kärleksbrev skickades iväg, utan hennes vetskap, till alla fem killarna. I den här boken fortsätter dem spöka för henne, och det är mycket fokus på en av killarna som visar sig ha haft känslor även för henne. Eller har han det kanske även nu?

Jag vill egentligen inte skriva så mycket om handlingen eftersom det är en serie och för er som inte har läst del ett än, är det bättre att inte veta något om handlingen. För läsa serien bara måste ni göra! Jag älskar verkligen den här serien och jag vill jämföra Jenny Han med min stora favorit Sarah Dessen för deras sätt att skriva påminner om varandra.

Den stora behållningen i den här serien är personporträtten. Jag älskar Lara Jean, hennes familj och hennes vänner. Och hennes pappa. 😍 Han är 👌🏻

Att läsa den här serien är som att hänga med ett gäng fina vänner. Det handlar väldigt mycket om relationer i alla former – familj, vänskap, kärlek. Om att förlora en mamma och tillsammans gå vidare i livet. Om att växa upp. Om första kärleken. Och allt så fint paketerat i den mest fantastiska familj man kan tänka sig.

Nu var det ett tag sedan jag läste den här boken och jag håller just nu på med tredje och sista delen i serien. Jag förstår inte hur jag ska kunna ta farväl av alla fina karaktärer efter den? Jag kommer att sakna dem, helt klart.

Läs serien om ni inte har gjort det än. Läs och njut!

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s