Sektens barn av Mariette Lindstein

Det här är tredje och avslutande delen i serien om sekten Via Terra och deras karismatiske men våldsamma ledare Franz Oswald. Der har gått femton år sedan Sofia lyckades fly från sekten och hon har lyckats bygga upp ett helt nytt liv med familj och vardag och allt vad det innebär. Men Franz Oswald är inte färdig. När en storm drar över Sverige och orsakar stor ödeläggelse tar han chansen att predika sitt budskap och återigen locka folk till sin sekt. Och den här gången riktar han in sig stort på barnen.

Precis som i de tidigare delarna är det grymt och rått och obehagligt. För mig som är ovan läsare av den här genren blir det stundtals FÖR rått och detaljerat. Samtidigt tänker jag att det är bra, att det visar en sekt bakom fasaden. Att det man ser utåt och det som sker på insidan är två helt olika saker. Föräldrarna till barnen i sektens egen skola har ingen aning om vad som egentligen pågår där och barnen drillas hårt att hålla en enad front utåt.

Det är hemsk läsning och jag mår flera gånger illa och tvingas skumma vissa stycken. Och eftersom Mariette Lindstein själv har varit med i scientologerna kan jag inte låta bli att undra hur mycket som stämmer överens mellan böckerna och verkligheten. Jag kan säga att efter att ha läst hennes böcker har jag numera lite svårt för att se en film med Tom Cruise. Han har blivit en del av Via Terra för mig.

Det här är ju tredje delen och man bör absolut läsa böckerna i ordning för att få ut mesta möjliga av läsningen. Det är hemsk och rå, men samtidigt spännande och intressant, läsning. Rekommenderas! 👍🏻

Och nu ska den här boken få flytta in i hotellets bokbytarhylla så kanske någon annan får den som semesterläsning.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s