Duktiga flickors guide till att sätta gränser och skita i vad andra tycker av Alexandra Reinwarth

Den här boken har sitt budskap väldigt tydligt redan i titeln, och den gula färgen får budskapet att verkligen lysa. Och det känns som om just det här budskapet ligger väldigt rätt i tiden. Många människor jag pratar med verkar tycka att tiden bara rusar förbi, att dagarna går utan att man riktigt hinner med. Och då blir det allt viktigare att stanna upp och fundera över vad man gör och för VEM man gör det. För sig eller för alla andra?

Den här boken är författarens egen personliga resa mot att lära sig säga nej, att stå upp för sig och inte låta andra styra hur man lever sitt liv. Hon började fundera över vissa vänner och hur det verkade som om hon alltid var den som ställde upp men som inte kunde förvänta sig samma tjänst tillbaka. Är det verkligen vänskap när det bara är den ena som får ut något positivt av förhållandet? Hon funderade över hur ofta hon lät andra bestämma hur hon skulle leva sitt liv och när den insikten väl börjat gro insåg hon att det gällde för alla plan i livet.

Det här är ingen gör så-bok, snarare en bok där man genom att följa hennes tankar och personliga resa kanske själv kommer till insikt om på vilka delar i livet man kanske borde lära sig att säga nej oftare. Utan att man för den skull blir en skitstövel.

Efter att ha läst boken var jag tvungen att kolla upp hennes ålder för jag tycker nämligen att många av hennes insikter kommer naturligt ju äldre man blir. Hon är 46 år, så bara några äldre än mig. Jag känner igen mig jättemycket i hennes tankar. Jag har (äntligen) insett att jag inte kan slösa bort mitt liv på saker jag inte vill göra eller på personer jag egentligen inte vill träffa. Först kommer mina barn och min man och därefter vårt företag. Och min fritid vill jag lägga på träning, läsning och resor. Om jag fryser tar jag på mig mössa, drar upp blixlåset i jackan så långt det går och har jag strumpbyxor trär jag på benvärmare för att inte frysa. Jag skiter i om andra tycker jag är ful då. Jag är ju varm. 😊

Det här är bok för alla som behöver lära sig säga nej oftare och att leva sitt liv som man själv vill.

2 tankar på “Duktiga flickors guide till att sätta gränser och skita i vad andra tycker av Alexandra Reinwarth

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s