En blivande fe av Sophie Kinsella

Nu har dottern (8 år) och jag läst ut den här fantastiska boken och vi kan glatt konstatera att den var precis lika rolig som första delen i serien. Man kan nog läsa böckerna i ”fel” ordning, men för bästa upplevelse rekommenderar jag att läsa del ett Min mamma är en fe före denna.

I den här boken möter vi återigen Ella och hennes familj. Hennes mamma (och moster och mormor) kan i hemlighet förvandla sig till en fe och göra trolleri. Ofta till pappans suckande eftersom mammafen ofta lyckas säga fel besvärjelser och trycka in fel kod i sin datastav. I den här boken förvandlas t.ex. Ella och mamman till apor, elefanter och pingviner, vilket inte riktigt var meningen. Men det är ju också dessa felaktiga trollerier som gör boken så fnissvänlig. Både dottern och jag har skrattat gott åt alla tokigheter som uppstår i boken.

Det är som sagt en väldigt rolig bok och den är väldigt härlig att läsa högt ur. Dottern skulle lätt kunna läsa den själv, men den är så rolig att läsa högt att jag inte låtit henne göra det. Vår lässtund på kvällen har varit guld värt. Hon har försökt smygläsa när hon inte velat vänta på nästa kapitel. 😄 Det måste väl ändå vara bästa betyget för en bok?

Både den här och förra boken vill vi varmt rekommendera vidare. Rolig, charmig och mysig läsning med både text och illustrationer som bidrar till läsupplevelsen. Sonen (4 år) satt med och lyssnade sista delen av boken och även han tyckte den var rolig så den passar fint även för lite yngre barn. Annars tror jag 6-9 år är en bra rekommendation.

Recex från B|Wahlströms.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s