Mina första ord av Tinna Ahlander

Den här boken är min 4-åriga son väldigt förtjust i, trots att han väl egentligen kan anses vara lite för gammal för den. Men jag fick knappt fota den för honom, för det är ju hans bok. 😊

Precis som titeln avslöjar handlar det om att lära sig ord och peka och det gäller ord som har med vinter att göra. Väldigt passande just nu när snön ligger tjock utanför huset. Och det är klart att ord som ”snögubbe” har han ju stenkoll på, men det finns andra ord som inte är lika självklara. Och är det en pulka eller är en kälke eller snowracer? Många saker kan ju ha flera olika namn.

Även dottern (8år) gillar den här eftersom det är perfekt för henne att träna läsning på. Och båda barnen tycker väldigt mycket om de fina illustrationerna som liksom sticker ut och gör så att man vill känna på dem. Men så är ju Tinna Ahlander en mästare. 👌🏻

Det slog mig att det här skulle vara en perfekt bok för barnens små kusiner i Australien. De växer ju upp med två språk, men de har garanterat dålig koll på vinterord och det kunde ju vara lite spännande att få lära sig. Det får nog bli en present till dem när vi ses nästa gång.

Ett vintrigt boktips för de minsta. Även jag som starkt ogillar allt som har med snö och vinter att göra tycker om den här boken.

Recex från Triumf förlag

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s