Happy food 2.0 av Niklas Ekstedt och Henrik Ennart

När jag såg att Happy Food kommit ut i en 2.0 blev jag överlycklig. Det här är något som jag är väldigt intresserad av och mitt stora intresse har lett till att jag just nu håller på att utbilda mig till kostrådgivare. Jag kommer att vara klar nu i vår. Så ja, jag kastar mig alltid förväntansfullt över sådana här böcker.

Den första Happy Food tyckte jag mycket om. Det var intressant och lärorik läsning. Sedan dess (2017) har intresset för tarmhälsa och inflammationsdämpande mat fullkomligt exploderat. Det forskas mycket i ämnet just nu och författarna sammanfattar det med att vi är mitt inne i en pågående kunskapsexplosion. Och eftersom forskningen går framåt och hittar nya kunskaper kände författarna att det behövde komma en Happy Food 2.0.

Jag är ju så nördigt intresserad av det här så att jag gillar att läsa om tarmhälsa är ingen nyhet, men jag är väldigt glad över att så många andra också gör det numera. Det här är verkligen jätteintressant läsning. Fakta varvas med recept, tips och råd. Det är lättläst, men jag har ändå läst långsamt och i små bitar för att kunna smälta och ta till mig informationen.

Jag tycker det är både häftigt och självklart att mat och hälsa hör ihop, fast på ett mycket djupare plan än vad man tidigare förstått. I slutet sammanfattar författarna tips om hur man kan komma igång och egentligen är det väldigt enkelt. Jag ska väl inte avslöja deras tips och råd här, men om ni läser boken har ni en väldigt överskådlig och bra sammanfattning i slutet.

Är man den minsta intresserad av kost och hälsa kan jag rekommendera den här boken, och dess föregångare också så klart.

Recex från Bookmark förlag

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s