Brorsor för alltid av Claudia Bolt

Det är hög igenkänning på den här, både som lillasyster själv men också som mamma till två barn. Vår lilleman, 4 år, kan ibland tycka livet är orättvist när storasyster, 8 år, får gå i skolan och på kalas och har egna vänner som han inte får leka med. Jag minns det så väl själv från när jag var liten och min storebror inte längre lät mig vara med. Det är inte alltid lätt att vara småsyskon.

Jim och John är bröder och leker alltid tillsammans. Men så börjar Jim skolan och allt ändras. Han är hemifrån mycket, träffar nya vänner, måste göra skolarbete när han väl är hemma o.s.v. Stackars John känner sig övergiven och ensam så han skaffar en ny vän i leksakshunden Paul. Men så en dag ska Jim åka iväg på skolresa och sova borta. Han är orolig och ledsen över att han kommit så långt bort från sin bror. Och så blir de vänner igen.

Både sonen och dottern gillar den här boken. Dottern tycker väldigt mycket om sin lillebror och låter alltid honom vara med när hon har kompisar hemma, men det kommer säkert ändras med tiden. Men hur som helst har man ju alltid varandra, vilket den här boken visar så fint.

En jättefin syskonbok som ger bra underlag för att prata om hur det är när småsyskon känner sig lite övergivna av storasyskon. Det är korta, lättlästa texter och dottern har själv läst den här för lillebror flera gånger. Hon tycker det är lite fint att kunna göra det med just den här boken med tanke på innehållet. Hon vill gärna förklara för honom det där med att hon åker till skolan när han är på förskolan. Han längtar numera till att få börja på storasysters skola.

Kanske en fin present till ett syskon vars storasyskon precis ska börja skolan?

Recex från Triumf förlag

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s