Gillad som du är av Camilla Dahlson

Dottern, 8 år, köpte den här boken av författaren själv när vi var på Smålit. Jag var lite rädd att hon skulle vara lite för liten för innehållet men hon fullkomligt älskade boken och berättade lyriskt varje dag om vad som hände i boken. Det var ”världens bästa bok” enligt henne och ”mamma, du bara måste läsa den”.

Boken handlar om 12-åriga Kia som börjar i ny skola. Hennes föräldrar har skiljt sig och hon är nervös över att träffa nya vänner. Hon gillar egentligen att plugga, men hon hamnar i det coola gänget som brukar snatta. Något hon egentligen inte alls vill göra. När hon läser en tidningsartikel om att löpning kan göra att man mår bättre bestämmer hon sig för att testa och blir fast vid känslan det ger. Kanske kan löpningen också göra att hon kan få kontakt med Viktor som gillar att idrotta.

Den här boken utspelar sig i Jönköping och det är ju alltid kul att kunna känna igen sig. Kia är en tjej som är trygg i sig själv, även om hon inte inser det själv, och som står upp för vem hon vill vara. Hon vill inte snatta och göra dumma saker. Mot slutet löser sig allt och hon får vara den hon vill vara.

Det är en positiv bok med mycket girl power och jag förstår att dottern gillar den så mycket. Det gör jag med. Det är vardagligt och skulle kunna handla om en kompis, vilket gör det lätt för läsaren att följa och känna igen sig.

Jag tror att boken egentligen riktar sig mot något äldre läsare än 8 år men dottern läste den utan problem och bad direkt om fler böcker av samma författare. Jag tror att det här är första boken helt utan bilder som hon läser. Visst får man lov att bli lite stolt över sin duktiga dotter? 💕

Den här boken rekommenderar vi varmt vidare och nu ser vi fram emot att läsa mer av författaren. Dottern har redan påbörjat nästa bok och det ska bli kul att höra vad hon tycker om den sedan.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s