Late bloomer av Emma Hamberg

Det här är det nya, mindre pocketformatet Månpocket exklusiv. Jag gillar formatet väldigt mycket då det är supersmidigt att få plats med i handväskan och jag gillar det lite tjockare omslaget som är som danskt band.

I boken möter vi Ulla som har tappat livslusten. Hon har startat projekt dö och helst om ett år. Fast inte tidigare, för hon har tecknat en livförsäkring och den gäller inte om dör innan ett år. När hon dör ärver sonen en miljon. Hon kedjeröker, äter sockerbitar, bara fryst färdigmat med massa tillsatser. Men att bara vänta på döden är lite tråkigt så hon beställer en stor kikare för fågelskådning och upptäcker att hon kan se rakt in i lägenheterna på andra sidan gatan. Särskilt en av lägenheterna fångar hennes blick. Varför drar de för de tjocka röda sammetsgardinerna varje dag? Plötsligt händer något som gör att Ulla måste gå över och knacka på.

Det är en lite smårolig historia samtidigt som den är tragisk. Det är tydligt att Ullas man inte var världens roligaste att leva med. Trots att det är en tunn bok har den stort innehåll. Många livsfrågor ryms i den. Jag gillar Ulla och jag gillar hur det så småningom slutar för henne.

Om man har gillat Emma Hambergs tidigare böcker kommer man att känna igen sig i den här. Hon skriver medryckande, med vardaglig träffsäkerhet och med de där lite speciella karaktärerna som jag tycker kännetecknar hennes skrivande. En mycket läsvärd, fin berättelse som jag varmt rekommenderar.

Recex från Månpocket exklusiv / Älska pocket

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s