Våga vara rädd av Emma Holmgren

Jag träffar många människor på mitt jobb och alla säger samma sak – världen snurrar allt fortare och det är svårt att hänga med. Många känner sig trötta och stressade. Vad håller vi på med egentligen?

I höstas var jag ruskigt nära att gå in i väggen. Mina två veckors semester var för lite. Jag orkade inte träna och inte heller umgås med folk eller ens läsa böcker. När jag kom hem från jobbet, samt helgerna, var det bara vila som gällde. Och med vila menar jag glo upp i taket. Jag lyckades ta mig ur det men jag känner att när det blir stressigt på jobbet måste jag vila mer. Svårt att vara egen företagare och vara ledig…

Den här boken är både en berättelse om hur Emma Holmgren blev sjuk i utmattningssyndrom och samtidigt en faktabok för anhöriga, arbetsgivare och vårdgivare. Man kan läsa den i ett svep eller läsa de delar man tycker man har användning för, men att läsa hela ger självklart en bättre bild.

Det är stundtals jobbig läsning, särskilt om man varit där och nosat själv. Hon har familj och små barn och försöker vara en närvarande mamma och finnas där mitt i allt. Och det där med att vara närvarande tar jag fasta på. Vi gör så mycket samtidigt numera. Vi jobbar när vi vabbar, passar på att maila och sms:a i tid och otid. Vi behöver träna på att vara mer här och nu.

I slutet av boken finns tips på hur man tar sig ur det, eller kanske ännu hellre så att man inte hamnar där själv. Jag tror att vi alla har någon i vår närhet som drabbats. Den här boken är jättebra läsning för att få en bättre förståelse. Rekommenderas!

Recex från Månpocket / Älska pocket

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s