Konsten att bli en viol av Maja Willander

Åh, vilken härlig bok det här var! Det mysiga omslaget är verkligen representativt för innehållet. Det är precis sådana här böcker jag gillar att läsa – vardagligt innehåller med karaktärer som skulle kunnat vara ens granne och med fokus på relationer och sådant som de flesta människor funderar på.

Melinda har fått jobb på en reklambyrå som administratör, ett jobb hon hoppas kunna leda vidare till drömjobbet AD. Alla lägger över massa jobb på henne och inte ens när det är dags för semester får hon vara ifred från kollegor som ringer och frågar om minsta småsak. Hennes äldre kollega och vän Erik, som är enda vettiga personen från byrån, säger till henne att inte svara när det ringer. Semestern tillbringar hon i sitt torp som hon ärvt från sin farmor och i närheten bor också postkillen på hennes jobb – Mårten. De börjar umgås och på något sätt lyckas han alltid reta upp henne. Hon trivs visst på sitt jobb och hon kan ju faktiskt inte alls försörja sig som konstnär. Men när semestern börjar lida mot sitt slut märker hon att hon inte alls vill tillbaka till jobbet och att hennes bästa vänner kanske egentligen inte ens är hennes vänner. Så vem är hon egentligen? Och vad vill hon?

Melinda funderar över de stora frågorna i livet och hennes ångest och oro märks tydligt i början av boken. Det är nästan så att man själv sitter med en klump i magen när man läser. Sakta men säkert får hon klarhet i vad hon vill med sitt liv, en stor del tack vare Mårten och deras granne Ingrid. Ibland behöver man andra människor som pekar på självklarheter.

Det är en varm och berörande berättelse som jag tyckte väldigt mycket om. Karaktärerna är så fint skildrade att jag vill hoppa in i berättelsen och ta en fika med dem där på trappan. Och ja, jag håller med om att det är mycket mysigare att sitta på en trappa än i trädgårdsmöbler. Jag älskar trappfika. 👌🏻

En väldigt fin bok som jag varmt rekommenderar vidare. Jag hoppas på att få läsa mer av samma författare.

Recex från författaren

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s