Ensam i Paris av Jojo Moyes

Jojo Moyes är en av mina stora favoriter, men trots det hade den här boken blivit hyllvärmare. Eftersom den innehåller kortromaner och nio noveller har den varit perfekt läsning denna vab-vecka då vi verkar haft besök av influensa här hemma. Jag klarar inte av någon avancerad läsning när jag vabbar, så det var perfekt att ha den här ståendes i hyllan.

Den innehåller som sagt flera korta texter och de är alla av olika intresse. Favoriten är den första kortromanen men jag tycker också om novellen där ett kärlekspar gick isär på grund av ett kommunikationsmisstag. Det som kunde ha varit, blev inte. Den fångade mig.

Har man läst Jojo Moyes känner man igen sig här. Alla karaktärer är tecknade med hennes känsla för värme och äkthet och fokus ligger mycket på relationer och kommunikation, samt bristen på den.

Jag är inte så van att läsa noveller och jag tror att de mår bäst av att man läser en i taget och sedan smälter den. Jag har ganska ofta korta pauser på jobbet då jag skulle vilja läsa men då en tjock bok inte lockar. För mig är det svårt att läsa några minuter här och där i en bok. Noveller skulle faktiskt passa perfekt att ha liggandes på jobbet. Jag måste helt klart kolla upp novellsamlingar som kan vara intressanta.

Som sagt – trevlig och mysig läsning som kanske inte ger ett bestående intryck men underhållning för stunden.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s