Det stora skogsäventyret av Emma V Larsson med illustrationer av Maria Trolle

Min son heter Vidar, och eftersom den här boken handlar om just Vidar var det ju en självklarhet att läsa den för honom. Han är visserligen bara 4 år och kanske lite yngre än tänkt målgrupp men både han och hans 8-åriga storasyster gillade den mycket.

Vidars stora idol heter My Modig och är känd äventyrare, precis som Vidar vill bli. När han fyller 9 år får han i present att vandra i en nationalpark tillsammans med hela familjen. Ett besök som visar sig bli ett riktigt äventyr för honom. Han möter ett troll, får hjälpa en vilsen varg att hitta hem samt möter några skumma typer med gevär.

Jag läste boken högt för barnen och det var en behaglig text att läsa. Båda barnen, och jag, tyckte att det var väldigt spännande läsning. Jag var orolig att det där med troll skulle vara läskigt, men det var ett snällt och gulligt troll så det var ingen som blev rädd. Det var snarare människor som var de läskiga i boken.

Förutom spännande äventyr bjuder boken på kunskap. Vidars mamma berättar vad man ska göra om man går vilse, hur man hittar norr och söder med hjälp av myrstackar och mossa samt vad som är bra packning att ha med. Eftersom min man är väldigt intresserad av friluftsliv tar vi gärna med barnen ut i skogen så det här är sådant de verkligen kan relatera till. Jag älskar också att vara ute i skog och natur men jag föredrar hotellsäng framför tält, till min makes sorg. Men det gör barnen också, än så länge i alla fall. 😊

Vi gillade som sagt den här boken väldigt mycket och det verkar som om det här ska bli en serie? Det ser vi fram emot i så fall. Sonen är så klart jätteglad över sin Vidar-bok och han har velat läsa den flera gånger sedan dess. Jag tycker det är jättefint när vår fina svenska skog får agera plats för äventyr så jag vill varmt rekommendera den här boken vidare. Känner man en Vidar är det här en självklar present, men den funkar fint även för andra små äventyrare.

Recex från Idus förlag

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s