Nine perfect strangers av Liane Moriarty

Jag har läst de flesta av Liane Moriartys böcker och tycker att de alltid är spännande och underhållande läsning. Hennes böcker börjar alltid med att man får veta att något stort har hänt, men inte vad. Sedan spolas berättelsen tillbaka och man får följa händelseförloppet fram till det där stora. Början och slut möts igen.

I den här boken var det inte som det brukar vilket gjorde att jag redan från början hade lite svårt att ta till mig boken. Här inleds det med att en kvinna får en hjärtattack och sedan hoppar berättelsen flera år framåt i tiden och vi möter några (9st) människor som är på väg till ett hälsohem. Sedan handlar själva storyn om just dessa människor, vad som har lett dem dit. Det är t.ex. en framgångsrik romance författare som precis blivit refuserad, en familj vars son tagit liv av sig, ett ungt par som vunnit storvinsten och därefter fått problem. Och några till som jag aldrig riktigt tar till mig.

Efter en seg start tycker jag att läsningen blir rätt intressant när karaktärernas liv vävs fram. Men sedan ungefär i mitten av boken händer något rätt uppseendeväckande, tycker både jag och karaktärerna själva. Och efter det spårar berättelsen ur och blir ärligt talat ganska märklig. När jag kommer till slutet har jag tappat tråden och jag hänger inte alls med på hur det sedan slutar.

Det här blev något av en besvikelse faktiskt. Den är inte alls lika bra som hennes andra böcker. Om man aldrig har läst något av henne tidigare så skippa den här och läs någon av hennes andra i stället. Mina favoriter är Öppnas i händelse av min död samt Stora små lögner. Den senare finns ju också som en helt fantastisk tv-serie på HBO. 👌🏻

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s