Sofi & Jakob reser till New York av Lovisa de Geer och Millis Sarri

New York är min absoluta favoritstad och jag hade förmånen att besöka den för snart 2 år sedan. Det var min 40-årspresent att åka dit och springa tjejmilen i NY. Och ända sedan dess har dottern tjatat på mig att hon också vill åka dit. Så den här boken passar oss alldeles perfekt.

Det här är andra delen om Sofi och Jakob och den här gången åker de alltså till New York. De ser och upplever massa spännande saker och när de är på Central Park Zoo får de veta att en apa har rymt. De spanar efter den under sin vistelse eftersom man få en fin hittelön. Och jodå, visst hittar de apan.

Det här är en helt underbar bok och den presenterar verkligen NY på ett barnvänligt sätt med helt rätt aktiviteter. Dottern är ju inte direkt mindre sugen på att åka dit nu. Och ja, jag blir också sugen på att åka direkt.

Jag gillar att det blandas in små faktarutor ibland och att man får vrida boken för vissa uppslag. Och illustrationerna är detaljrika och fångar känslan. En perfekt bok att läsa inför en resa dit men också för att helt enkelt lära sig mer om denna fantastiska stad.

I slutet hintas om att de ska åka på fler resor och det ser vi fram emot. Paris? Barcelona kanske?

Både den här och första delen om London rekommenderas varmt.

Recex från Triumf förlag.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s