Portionen under tian av Hanna Olvenmark

Jag har följt Hanna Olvenmarks @portionenundertian länge och det är nog faktiskt min största inspirationskälla när det gäller nya recept. Jag är SÅ tacksam över en sida där jag kan äta precis allt som lagas, att fokus är vegetariskt. Och mycket är dessutom veganskt. Och! Det blir SÅ gott. 😋 Jag gör en vegansk gryta med kokosmjölk, röd currypasta, jordnötssmör och en massa grönsaker som blir löjligt god – och receptet kommer härifrån. Jag har ändrat i det lite, men det är också en sak som jag gillar så mycket med alla hennes recept. Hon uppmuntrar till att testa att byta ut och använda det man har hemma.

Konceptet bygger ju på att maten ska vara billig. Och det är fascinerande hur billigt man kan laga och hur gott det blir. Det gäller att planera innan bara.

Boken inleds med allmänna tips om hur man gör just det där med att planera och förbereda. Hur man ska tänka när man handlar, bygger upp ett basförråd, blötlägger bönor och linser o.s.v. Allt man behöver för att komma igång.

I slutet presenteras hennes 300kr-veckor som är precis vad det låter. Jag följer en ekonomigrupp på facebook och där såg jag en diskussion med folk som testat just dessa veckor och sänkt sina matkostnader med ibland flera tusen i månaden. Enbart genom att följa hennes menyer.

Vill man laga god och hälsosam mat som dessutom är billig och lättlagad är den här boken ett hett tips. Det var lång kötid på den så att den ligger rätt i tiden är tydligt. Själv måste jag köpa den och ha den hemma. Det var med sorg i hjärtat den lämnades tillbaka till bibblan.

1 tanke på “Portionen under tian av Hanna Olvenmark

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s