En känsla av mig av Anna Bjärkvik och Caroline Midbeck

Den här boken läste jag tillsammans med dottern 8 år och den gick verkligen hem hos oss båda. Och jag skulle vilja säga att den funkar minst lika bra för vuxna som för barn. Särskilt i dagens stressade samhälle där många inte anser sig ha tid för mindfulness – och det är ju det behövs som mest.

Boken är inspirerad av mindfulness och yoga och uppmanar till att ställa frågor, göra en del övningar och känna efter hur det känns. Det är en fin bok att läsa precis innan läggdags eftersom den skapar en känsla av trygghet, lugn och glädje. Dottern satt och log efter läsningen.

Vi tyckte båda jättemycket om den här boken. Den känns faktiskt klockren för just oss. Jag gör yoga hemma då och då och vi pratar mycket om känslor, vikten av att älska sig själv, att röra på sig och prata om hur man mår. I går när vi kom hem (tidigt) sken solen och dottern tog sin yogamatta och rullade ut den på altanen, satte på musik i hörlurarna och yogade sedan i solen. För henne är det viktigt att må bra i både kropp och sinne.

Det är väldigt enkla, lätta övningar som nämns i boken och det är tydliga och inspirerande illustrationer som bidrar till värmen som boken utstrålar. Det är helt enkelt en liten pärla.

Läs själv eller tillsammans med ett barn. Ge bort i present. Men se till att läsa.

Recex från Ehrlin publishing.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s