Bliss av Maria Borelius

Förra årets bästa bok var Hälsorevolutionen som jag läste 2 gånger för att verkligen ta in allt. När Maria Borelius berättade på Bokmässan att bok nr 2 var på väg blev jag därför själaglad. Och efter att ha läst den undrar jag nu hur hon har kunnat fånga exakt det jag ville och behövde läsa om? Precis det hon skriver om har jag nämligen funderat massor över. Tänk att svaret på frågan jag undrat över är – schimpans. 🐒

Den här boken var jag tvungen att sträckläsa eftersom den inte gick att släppa. Egentligen är det nog bättre att läsa den bitvis, för att kunna tänka efter vad man har läst. Men precis som med förra boken kommer jag att läsa även den här fler gånger.

Den känns något mer komplicerad att läsa, men inte på ett negativt sätt. Innehållet fokuserar mer på det inre och hur man jobbar med sina tankar och inre stress och boken känns som en självklar fortsättning där ettan slutade. För även om man vet precis hur man ska äta och träna kan det vara svårt att fullfölja ibland, och det är här den där schimpansen kommer in. Att bli presenterad för den var ett stort aha-moment för mig. Det var precis den pusselbit som jag har letat efter.

Det är ett djupare innehåll som kräver lite mer eftertanke och jag ska smälta infon lite innan jag läser den en gång till. Det här känns som bitar jag behöver jobba mer med, både schimpansen och stressen. Jag var nära väggen i höstas och jag behöver bli bättre på meditation och återhämtning samt att samtala med schimpansen. Den gillar tydligen beröm och jag är duktig på att ge den precis det motsatta.

Har du inte läst Hälsorevolutionen än rekommenderar jag att göra det först för att få grunden. Och har du gjort det fortsätt med den här där du i slutet även får konkreta tips på hur du inför de antiinflammatoriska nycklarna i din vardag, steg för steg. Och så finns det en massa bra recept, något jag saknade i förra boken.

Recex från HarperColinsNordic

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s