En del av allt av Anna Bjärkvik och Caroline Midbeck

Den här boken är fortsättningen på En känsla av mig, en bok som både dottern och jag tyckte väldigt mycket om.

Även i den här boken är fokus mindfulness för barn, men nu är det att se sig själv i det större. Att man är en del av allt. Med hjälp av texten guidas barnet igenom tankar och övningar för att fundera både med kropp och huvud.

Dottern älskar det här. Hon är, precis som jag, en tänkare, och hon pratar ofta om var hon var innan hon kom till oss. Bilden och texten om stjärnorna tilltalar henne eftersom hon brukar säga att hon var en stjärna innan hon kom till jorden. Just det uppslaget blev ett litet aha-moment för henne.

Vi har läst boken tillsammans, och vi testade alla övningar, och efteråt kände vi oss glada och harmoniska. Delvis tack vare boken men också för att den gav oss en mysig stund tillsammans och för att vi fick göra något rofyllt. Sådana stunder är guld värda. 💕

Både den här och förra boken kan jag varmt rekommendera. Jag kan tänka mig att de även skulle funka fint i större grupper, på t.ex. en förskola eller i lågstadieklass. Många barn går omkring i ständigt ljud och oljud om dagarna. Lite mindfulness skulle verkligen behövas.

Recex från Ehrlin publishing.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s