Hilda och årets kalas av Christina Lindström med illustrationer av Annika Lundholm Moberg

Den här boken läste jag högt för dottern och det var verkligen en bok som gick hem hos oss båda. Den inbjuder till många viktiga frågor och diskussioner.

Hilda bor med sin mamma och storebror Rasmus i en lägenhet som mamman dessutom använder som frisörsalong. Pengar är ett återkommande bekymmer, och beroende på tillgång eller brist vet de inte hur mycket de har råd att göra i sommar. Dessutom ringer pappa från Norge och säger att de inte kan komma och hälsa på honom förrän i höst. När Wilma i Hildas klass bjuder in till stort bowlingkalas verkar alla i klassen utom Hilda blivit bjudna. Även Hildas bästisar Henning och Bella är bjudna. Varför är inte Hilda bjuden? Och varför verkar det som om Bella och Henning föredrar Wilma framför Hilda?

Det här är en bok om alla de frågor som uppstår i dotterns ålder. Om vänskap och relationer och utanförskap. Hur man hanterar känslor och hur man behöver prata om sådant man går runt och tänker på. Dottern och jag hade massor att diskutera både under och efter läsningen. Det märktes att hon blev tagen av läsningen och ibland både upprörd och ledsen för Hildas skull.

Allt ordnar ju sig i slutet, men innan dess går Hilda igenom många känslomässiga händelser, både med kompisar och inom familjen.

Den här boken hade dottern kunnat läsa på egen hand men jag är glad att vi gjorde det tillsammans och fick en fin diskussion kring bokens innehåll.

Recex från B|Wahlströms.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s