Den ökända historien om Frankie Landau-Banks av E. Lockhart

Den här pärlan höll jag på att missa! Jag har fått för mig att jag inte gillar böcker som utspelar sig på internat och därför har jag undvikit den här. Men efter att ha läst så många hyllningar bestämde jag mig för att ändå ge den en chans. Och vilken tur att jag gjorde det!

Boken handlar om Frankie Landau-Banks som går på internatskola. Efter sommarlovet blir hon ihop med den populära Matthew Livingston vilket gör att hennes sociala status höjs. På skolan finns en massa regler, både oskrivna och skrivna, och hon börjar reta sig på vissa. Som det här med vilket bord man får sitta vid, eller att tjejer och killar har väldigt olika spelregler. Dessutom upptäcker hon att Matthew är med i ett hemligt sällskap där bara killar är välkomna. Hon har en del vetskap om sällskapet genom sin fars berättelser från skolan och bestämmer sig för att spela dem alla ett spratt. Hon vill visa att hon är smartare än killarna.

Jag slukade boken i ett nafs för att få veta Frankies planer. Hon är en smart, rolig och påhittig tjej som verkligen står upp för både sig själv och andra. Varför ska killar ha allt roligt och varför ses tjejerna i innegänget bara som någon slags bihang till sina pojkvänner? Frankie vägrar gå med på det.

Den här boken skulle passa perfekt som diskussionsbok i t.ex. en gymnasieklass. Den går att läsa som ren underhållning om kompisar, kärlek och relationer men det finns också massor att diskutera kring innehållet.

Missa inte den här boken, som jag höll på att göra. Läs! Så himla bra och läsvärd.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s