För stort för att prata om av Anna-Carin Svanå

Den här boken fick följa med mig till Spanien förra veckan. Det var perfekt med noveller på en sådan resa eftersom det inte blev så mycket lästid. En novell här och där var perfa.

Boken består av sju olika noveller. Efter att ha läst dem funderade jag över hur jag skulle sammanfatta dem och man kanske kan säga att de alla har en vardaglig ton fast ofta med en liten twist, ibland en rejäl sådan. Det finns igenkännande noveller som t.ex. Egentid, där jag som småbarnsmamma verkligen kan känna igen mig. Och så kommer Ett främmande barn, där jag snarare får ont i magen och berörs. Men även där i egenskap som mamma.

Alla noveller handlar om relationer. Mellan förälder och barn, grannar, vänner, främmande människor. Relationer är inte alltid enkla, något som är tydligt i flera av novellerna. I den första novellen blir jag smått tokig på relationen mellan mamma och dotter. Jag blir nästan arg när jag läser den.

Varje gång jag läser noveller eller novellsamlingar tänker jag att jag borde göra det oftare. Ibland är det perfekt med noveller när man känner för att läsa en stund men inte vill påbörja något stort projekt. Jag borde verkligen ta tag i mitt novelläsande, tänker jag efter att ha läst den här. Och för dig som är sugen på en bra novellsamling kan jag varmt rekommendera den här.

Recex från författaren

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s