Hudbibeln av Johanna Gillbro

Jag blev intresserad av hudvård i unga år pga hudproblem och funderade faktiskt på att jobba som hudterapeut eller liknande. Så blev det inte, men intresset levde kvar. När jag blev gravid med dottern blev jag intresserad av VAD som fanns i produkterna och började plugga INCI och vad alla konstiga namn betydde. Ett intresse för naturlig och ekologisk hudvård växte fram och det håller fortfarande i sig.

I den här boken får man lära sig grunderna om vad huden är och vad den behöver, och inte behöver. Vad som är totalt onödigt och vad som faktiskt funkar. Vissa saker visste jag sedan tidigare medan annat är helt ny info. En del går också emot vad jag tidigare har lärt mig.

Med boken kommer också en lista med hennes 10 budord. Allra först står ”less is more” och det tycker jag känns skönt så här i dessa tider när man pratar om 10-stegsrutin och serum och sheet masker och allt vad det är.

Om man är intresserad av hud och hudvård och vill lära sig mer kan jag verkligen tipsa om den här boken. Mycket intressant och lärorik läsning.

Recex från Bookmark förlag.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s