Varje steg du tar av Lisa Jewell

Jag har tillbringat hela dagen utomhus, läsandes den här spännande boken. Perfekt sysselsättning när man är trött och seg efter gårdagens bokträff och senare Eurovision.

Boken är som ett stort pussel av hemligheter redan från första början. Det inleds med att vi som läsare förstår att ett mord har begåtts, men vi vet inte vem som har dött. Sedan vrids tiden tillbaka och vi får lära känna alla inblandade och deras relation till varandra. Joey och hennes nyblivne make har flyttat in hos hennes bror och hans gravida fru. Deras grannar är den stilige rektorn Tom och hans fru och deras son. På samma gata bor också Jenna med sin förmodligen schizofrena mamma, något Jenna försöker dölja för omgivningen så gott det går. Jennas mamma tror att Tom och ”hans gäng” är ute efter henne. Och vem är det som står och kikar på dem bakom gardinerna i Toms hus? Även Jenna ser hur någon rör sig dör bakom.

Alla bär på hemligheter och snart avslöjas dem, en efter en. Och de flesta hemligheter verkar vara kopplade till Tom, denne karismatiska och snygga superrektor som flyttar till problemskolor för att få dem på rätt köl. Även den nygifta Joey har svårt att hålla sig borta från honom.

Det är spännande och intressant läsning och den allra sista pusselbiten läggs inte förrän i slutet när allting avslöjas. Det är perfekt sträckläsning och underhållning en trött söndag.

Lisa Jewell har gått mot en alltmer mörkare ton i sina böcker, men den här är mycket mer lättsam än de allra senaste, även om mord dyker upp i boken. Det här är inte min favorit av hennes böcker, och jag saknar faktiskt lite hennes förra skrivstil. Men jag tror att många kommer att tycka om den här spännande thrillern och jag tänker att den är perfekt semesterläsning. Gillar man psykologiska thrillers som är lite ”snällare”, kan jag verkligen rekommendera den här.

5 tankar på “Varje steg du tar av Lisa Jewell

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s